Bordtennis och vanlig tennis

 

 

Bordtennis och tennis är, trots de besläktade namnen, ganska olika till sin natur som sporter. Bordtennis, eller ping-pong som det ibland kallas i vardagligt språk, kan med fog kallas den mest precisionsbenägna sporten av de två. Det rör sig ofta om millimeter mellan en framgångsrik insats och en mindre Female tennis player hitting a ball with forehand volleyframgångsrik sådan. Det gäller också att ha en rejäl dos tålamod. Om man blir förbannad tenderar det sportsliga resultatet att bli dåligt, minst sagt.

Tennis, å andra sidan, är mer fokuserat på styrka. Det är inte millimeter som avgör utan ett flertal centimeter. Därmed inte sagt att precision inte är viktigt i tennis, för det är det definitivt. Allting är dock relativt och om en direkt jämförelse görs mellan bordtennis och tennis inser de flesta var det krävs allra mest precision.

Att börja spela

Ett gott råd till potentiella spelare är att hålla sig till en sport i taget. Eftersom tennis och bordtennis är så olika till sin natur kan det vara en god idé att inte förvirra hjärnan allt för mycket.

Naturligtvis kräver bordtennis minst utrymme av de två, och det kan också ses på kostnaden att gå med i en klubb och börja spela. Väldigt mycket finmotorik kommer att vara inblandad i bordtennisträningen, och i början kommer det förstås att kännas svårt. Som i så många andra fall i livet gäller det då att härda ut, och belöningen kommer att göra allt slit meningsfullt.

Tennisträningen, i alla fall om du ska köra på en hel bana, är lite mer utrymmeskrävande. Det är nog dock så att du får lära dig grunderna först genom att slå bollar mot ett plank eller liknande. Kom ihåg Björn Borgs tidiga träning där han stod och slog bollar mot en garageport!

För båda sporterna gäller att man bör vara rätt klädd för att uppskatta spelen. Kläder som inte sitter för tajt, och också kläder du kan svettas igenom utan att bli dyblöt. Köp till exempel kläder från Ralph Lauren barn. Att träna en sport är något som ska vara kul! Detta underlättas förstås om du känner att de träningskläder du har inte gör träningen jobbigare på något sätt.