Jörgen Persson

Jörgen Persson har varit världsmästare i bordtennis fem gånger och tillsammans med J-O Waldner dominerade de två i herrbordtennis i över tjugo år. Dominansen skedde i Sverige men även till viss del i övriga världen. Jörgen tog även tio stycken EM guld, Victoria stipendiet och även SVD bragdmedalj, vilket gör han till en av Sveriges bästa spelare i bordtennis genom tiderna. Han har varit en av världens bästa spelare och är en stor inspiration för de ungdomar som är aktivt satsande i sporten. Jörgen spelar fortfarande tennis i både Sverige och Kina men tävlar inte längre, dock finns han att boka för uppvisningar och föreläsningar.

Fartfylld karriär för Jörgen Persson

928px-Jörgen_Persson_20131983 gjorde Jörgen Persson sin debut i det Svenska landslaget och spelade där fram tills hans karriär avslutades år 2013. Persson har tagit 15 SM guld under sin karriär och klubbarna i Sverige han spelade för är: Halmstad BTK, Malmö FF, Falkenbergs BTK och Kalmar BTK. Jörgen tog sig sedan utomlands för spel och har varit i länderna: Tyskland, Frankrike, Kina och Ungern. En fartfylld karriär med andra ord och när man tränar och tävlar så hårt och under så lång tid kan det ibland behövas hjälp och stöd. Genom att låta sin kropp vila och få den hjälp den behöver med ”humlaröd” kom ikapp kan kroppen återhämta sig snabbare och förhindra att skador uppstår. Jörgens sista mästerskap blev i Karlskrona där han spelade SM 1-3 mars och representerade Halmstad BTK, han nådde åttondelsfinalen men det blev ingen vinst denna gången. En mycket älskad och framgångsrik spelare som idag ger ut sin kunskap till allmänheten.

En stor inspiration

Med SM guld, EM guld och varit världsmästare fem gånger så är Jörgen Persson en av Sveriges mest framgångsrika spelare i bordtennis. Genom att båda ha spelat i Sverige och i flera länder utomlands har han uppnått framgång och var en gång i tiden även en av världens bästa spelare. Hans karriär må ha tagit slut år 2013 när han slutade i landslaget men han lär fortfarande ut sin kunskap till både företag och spelare, han är fortfarande en stor inspiration för unga bordtennisspelare runt om i landet. En bragdmedalj och även ett Victoria stipendium har han kammat hem vilket det i sig gör att han är en helt fantastiskt spelare både på plan och även utanför. Många ungdomar behöver en förebild som man ser har kämpat på och bara fortsatt trots att framgångarna har svämmat över. Jörgen har även tagit hem Fair Play-priset år 1996 vilket bevisar att han spelade enligt lagen och var en skötsam spelare gentemot motståndaren.